EMKEJ – ŠMORN


directed by: Robert Hedzet & David Burk
producer : Boris Zemljic
CoProducers : Andraz Fistravec & Crt Erjavec
camera : Vid Izlakar
makeup & hair style : Bheshana Gopali
production : Outdoggy video

http://www.myspace.com/roberthedzet

Marko Kocjan, MK, član skupine Tekochee Kru, je po nekaj letih skrbnega izbiranja surovin končno dodal jajca in pripravil »Šmorn« . Gre za prvi solo projekt izkušenega izvajalca, ki je v preteklem desetletju sodeloval in nabiral izkušnje z mnogimi izvajalci v našem prostoru. MK je dozorel, kot oseba in kot izvajalec, saj se je lotil situacij iz vsakdanjega življenja in jih prepletel s svojimi melodičnimi in tekstovnimi vrlinami. Emkej-ja označujejo kot enega izmed najbolj prepoznavnih MC-jev v našem prostoru.

V preteklih letih je s paralelnim ustvarjanjem s skupino Tekochee Kru, uspel v celoti posneti tri albume. »Šmorn« je prvi , ki bo na voljo poslušalcem in je uvod v serijo, kateri bi si upali napovedati renome enega izmed najbolj »svežih« izdelkov, tako glasbeno kot tekstovno. K sodelovanju je MK povabil ljudi, ki čutijo isto ljubezen do glasbe kot on. Med njimi so basist skupine Siti Hlapci, Samo Pečar, Bosh-T D` King je poskrbel za kitarske vložke, Mike in Amo predstavljata mlad talent iz ekipe Hip Hop Virus, seveda pa na albumu ne manjkata Mito in Sniki, s katerima je MK že od samega začetka v skupini Tekochee Kru in jih povezuje več kot le glasbeni odnos. Za podlage so poskrbeli: matični producent skupine TK, Shuljo, svoj del so prispevali tudi Kato, DJ Splinter in Ghet, za komad »Višja Srednja« pa je MK sodeloval s skupino Rockheads. Za mastering sta moči združila Shuljo in MK.

Ker je Emkej v preteklih letih s Tekočim wokom stregel že številne gurmanskozvočne dobrote, je svojo prvo samostojno kosilo lahko začel kar s sladico. Šmorn je tako prvi komad z istoimenskega solo prvenca, ki mu bosta v prihodnje sledila še obilna večerja in redilen midnight snack. Zgodba spota je postavljena v kuhinjo in je podrejena samemu komadu. Prikazuje proces nastajanja šmorna, ki ga simbolično moramo prepisati z veliko začetnico. V maso pa Emkeju prispevajo pomembne sestavine vsi, ki so del njegove poti. Bon appetit!